Siden fundet af den første ulv i Danmark i 2012, er der dokumentation for at yderligere tre hanulve har opholdt sig i landet ud fra DNA-profiler. Dertil kommer en række fotos og vildtkamerafotos af uidentificerede enlige ulve, som dog undertiden har kunnet bestemmes til køn: Alle hanner. Enlige hanulve er helt i tråd med det, som man skal forvente langs grænsen til en bestand i vækst, idet unge hanner typisk vandrer længere end unge hunner efter at have forladt deres fødested.
I løbet af efteråret og vinteren 2016-17 har der imidlertid været adskillige uafhængige rapporter om to ulve (en stor og en mindre), som har været observeret sammen i det vestlige Jylland. Når ulve færdes sammen, vil det typisk dreje sig om et par eller beslægtede individer, dvs. enten forløberen for eller resultatet af reproduktion. Da disse forlydender og spekulationer om et ulvepar i stigende grad cirkulerer på diverse net-medier og i den skrevne presse, har Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet efter aftale med Miljøstyrelsen og ønske fra formanden for Vildtforvaltningsrådets Ulvegruppe valgt at offentliggøre de efterretninger, som de ind til nu har modtaget gennem sit netværk af frivillige.
To formodede ulve i fotoboksene
På grundlag af de verserende rygter opsatte de to frivillige, Leif Meldgaard fra Projekt Dansk Ulv og Thomas Boesdal, i oktober 2016 vildtkameraer for Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet i nogle af de områder, hvor sandsynligheden for at fotografere ulve blev anset som størst (naturligvis efter tilladelse fra lodsejer). Samtidigt er der blevet eftersøgt efter ulveekskrementer på skovveje i området.
Da vildtkameraerne blev efterset første gang, var der bid i form af en 10 sekunder lang billedserie optaget den 6. november 2016. De fire billeder ses nedenfor. Billederne, som er optaget med infrarød blitz, viser først et og derefter yderligere et ulvelignende dyr passere forbi. Selvom billederne er for slørede til, at det med 100 % sikkerhed kan fastslås at være ulve, stemmer størrelse (det første er en smule større end det efterfølgende) og udseende (lange ben, kompakte tykpelsede kroppe, spidse ansigter, korte halse, buskede haler med sort spids) så meget overens med ulves størrelse og udseende, at det må betegnes som sandsynligt, at der rent faktisk er tale om to ulve.